nuffnang

Friday, June 11, 2010

OMG ! Can't Wait For World cup

Tak sabarnya nak tengok opening match antara South Africa vs Mexico . Bukan aku sorang je yang tak sabar,berjuta-juta penduduk dunia merasai ape yang aku rasa . tak kira team mana anda sokong , jika anda peminat bola sepak,mesti korang tak sabar-sabar untuk tengok opening match.Advantage diberikan untuk tuan rumah,South Africa.Led by the likes of Steven Pienaar and Aaron Mokoena, Bafana Bafana have, though, been in great form of late. Unbeaten since mid-October, the side have recently beaten Colombia, hammered Guatemala, and overcome Denmark in their warm-up games and have an excellent fourth-placed campaign in the 2009 Confederations Cup (held in South Africa) to draw upon should they need to. Main kat tempat sendiri kan.what do you expect . Mesti dorang main all-out nye.But they say,ball is round.anything can be.Mexico pon tak kurang hebatnya.so apa-apa pun kita tengok je game malam ni pukul 10pm !ohh one thing.. tengok bola jangan betting plak . see and learn how they play football.baru lah malaysia boleh maju.

SOUTH AFRICA
VS
MEXICO

Diego Maradona

Tak ade pun rekod yang baik sebagai manager.Dipilih hanya kerana dia pernah memenangi trophy itu satu ketika dulu.Masa peringkat kelayakan bagi zon amerika selatan,maradona memerlukan 107 pemain untuk melayakkan diri ke final piala dunia dan hanya menduduki tempat ke 4 zon amerika selatan.rekod maradona untuk argentina sebagai pengurus ok sebenarnya,sejak mengambil alih argentina dari Alfio basile pada november 2008.dari 18 perlawanan hanya 5 kali saja kalah.
Diego Maradona

Banyak pemain-pemain ternama seperti Messi,Carlos Teves,Higuain,mampu untuk membantu argentina memenangi trofi itu.persoalannya apakah formation yang sesuai bagi mereka?aku tertarik dengan cara Maradona melatih anak didiknya.macam tak ade pressure langsung.ada sahabat aku email video time squad Argentina berlatih.tengok je lah ye.nak tergelak aku dibuatnya,



video



Argentina Possible First Eleven

Argentina Squad

Agak pelik kenapa nama-nama seperti Riquelme,Cambiasso dan Javier Zenetti tak tersenarai dalam squad Argentina.Riquelme , semua orang tau yang dia di angkat sebagai "Maradona alaf baru" dan dengan itu he refused to work with Maradona . Cambiasso dan Zanetti dari pasukan Inter Milan telah membantu pasukannya memenangi 3 piala musim ini.adakah itu tidak bagus lagi untuk Maradona?Maradona telah memilih gonzalo higuain untuk menjadi penyerang disamping Messi dan Tevez.KENAPE DIA TIDAK MEMILIH DIEGO MILITO?pada perlawanan akhir UEFA champion leagues kite telah menjadi saksi kehebatan Diego milito dengan menjaringkan 2 gol untuk Inter milan.

If you were argentina boss, what is your first eleven be and what formation you using for your team. leave your comment !

Thursday, June 10, 2010

World Cup Champion(My Prediction)

Susah aku nak cakap team mane yang patut menang world cup . Naluri aku kuat mengatakan England . Tapi aku rasa England jaguh kampung je . Setakat nak bagi cabaran tu boleh la .But my prediction is Brazil gonna lift up the world cup trophy . Jom kita tengok first eleven for Brazil.

Possible Frist Eleven Brazil Squad


Goalkeeper
1-Julio Cesar (Inter Milan)
Center Defender
4-Juan (AS Roma)
3-Lucio(Inter Milan)
Left Back

6-Michel Bastos(Lyon)
Right Back
2-Maicon(Inter Milan)
Midfielder
8-Glibertto Silva(Panathinaikos)
5-Felipe Melo(Juventus)
7-Elano(Galatasary)10-Kaka(Real Madrid)
Striker

9-Luis Fabiano(Sevilla)
11-Robinho(Man city,Santos)

FULL SQUAD
Kalau tengok pemain Brazil pon dah gerun kan ? Brazil mempunyai barisan pertahanan yang paling kental.juara confederation cup 2010 ini hanya kalah 2 kali pada peringkat kelayakan bagi zon south america.Apa-apa pun, sama -sama kita tunggu . selamat menonton !





Wednesday, June 9, 2010

Frist Eleven untuk squad England(my choice)


  • Robert Green
  • Ashley Cole
  • John Terry
  • Ledley King
  • Glen Johnson
  • Steven Gerrard(C)
  • Frank Lampard
  • Joe Cole
  • Aaron Lennon
  • Jermain Defoe
  • Wayne Rooney

inilah barisan pemain England yang aku rasa paling kuat.lampard dan gerrard akan berkerjasama di bahagian tengah.gerrard memegang tanggungjawab sebagai Defensive Midfield manakala lampard lebih kepada Attacking Midfield.Ketiadaan gereth barry memaksa gerrard menjadi DM.gerrard mempunyai "long pass" yang menarik dan tepat manakala lampard "long range shooting"nya mempunyai accuracy yang tepat.

Lampard adalah satu-satu nya pemain tengah yang menjaringkan banyak gol.Dia telah menyumbangkan 22 gol untuk Chelsea pada season 2009/2010. 10 gol daripadanya dari penalty spot.Dia layak menjadi Attacking Midfield untuk squad england.if ada penalty di berikan,im pretty sure fabio capello akan memberi tugas itu kepada franky.

kenapa pula aku letakkan defoe bergandingan dengan wayne rooney?defoe mempunyai dribble + shooting skil yang bagus sama dengan rooney.tetapi rooney mempunyai kelebihan menanduk bola.kebanyakkan gol yang dihasilkan oleh rooney untuk Manchester United season lepas melalui heading.betul tak ?Joe cole dan aaron lennon pula mempunyai crossing dan dribbling yang cantik dan mereka juga boleh menjaringkan gol.

untuk pertahanan pula,no doubt!john terry menjadi tunjang 2 piala untuk chelsea manakala ledley king adalah punca kemenagan Tottenham keatas Manchester city yang membolehkan mereka menduduki tempat ke-4 EPL dan melayakkan diri ke play-off Champions League.Micheal Dawson?yup..Dia adalah pertahanan terbaik england juga.Pengalaman yang penting!thats why im choose "The King"

Ini adalah masalah terbesar pasukan England.Goalkeeper!tiada seorang pon yang layak sebenarnya.pengalaman sekali lagi di ambil kira.Robert Green,persembahannya untuk England tidak pernah mengecewakan.Green layak menyarung jersi #1 England.Baru la David james dan Joe hart.

What is your first eleven for england ?

Friday Night World Cup Fever Baby

Hari Jumaat ni adalah hari yang dinanti-nantikan semua penduduk dunia.Tak kira agama,bangsa,lelaki atau wanita,kaya ataupun miskin,kawan ataupun musuh,Afrika Selatan selaku host PIALA DUNIA menjadi tumpuan seluruh umat manusia yang meminati sukan #1 di dunia ini.Perlawanan pembukaan menyaksikan tuan rumah,Afrika Selatan menentang Mexico.Tak sabar rasanya.

Nelson Mandela Bersama Trophy World Cup


Tahniah buat pasukan korea utara kerana melayakan diri ke final piala dunia buat kali pertama sejak tahun 1966 .Ramai yang tak tahu bahawa korea utara adalah negara asia pertama menjejakkan kaki ke Quarterfinals dengan mengalahkkan italy di peringkat kumpulan dengan keputusan 1-0 pada 19 july 1966 di middlesbbrough dan menduduki tempat ke-2 dalam peringkat kumpulan dibawah soviet union.Pada 23 july di Liverpool ,portugal mengalahkkan North Korea 5-3 di peringkat Quarterfinals.Pada ketika itu, coach yang menjulang korea utara ialah Rye-Hyun Myung.Mereka diundi didalam kumpulan G bersama Brazil,Ivory Coast dan Portugal yang digelar "group of death".

Pasukan Korea Utara 2010



Tak lupa juga kepada pasukan Honduras.Piala dunia di Afrika Selatan merupakan penampilan ke-2 mereka sejak tahun 1982.Juara kedua CONCACAF pada 1991 adalah prestasi terbaiknya di arena Bola Sepak dunia.
Pemain seperti David Suazo (GENOA , Italy ) , Wilson Palacios (Tottenham Hotspur , England) dan Julio Leon (Parma,Italy) adalah bintang pasukan Honduras yang beraksi di Eropah.Mereka di undi didalam group H bersama-sama pasukan Spain,Switzerland dan Chile.



Pasukan Honduras 2010





Friday, March 20, 2009

HARI BERSAMA COACH AZRAAI KHOR

Hari ini (jumaat),club HKC lembah klang mengadakan satu sesi bersama coach kedah untuk menaikkan morale pemain2 HKCLK untuk game yg akan datang pada hari ahad ini.Semua pemain2 dan pihak pengurusan hadir pada malam itu.

Banyak cerita yg diceritakan oleh coach sendiri melalui pengalaman beliau setelah memimpin squad KEDAH.Antara cerita yg diceritakan ialah tentang profesionalisme para pemainnya.Coach juga banyak memberi motivasi kepada pemain2 HKC supaya setia kepada club dan pengurusan.Antara nasihat yg diberi ialah"nk jadi pemain bola sepak bkn kna ada skill..tp semangat setia kawan,semangat juang"

seronok aku dgr pemain kedah dpt gaji tinggi..x payah belajar tinggi2
..gaji tetap rm8000++..behh gila la..coach juga ada menceritakan ttg player2 yg hampir menyarung jersi kedah..contohnya indra putra..dan bnyak lagi la..

Gembira hingga tidak terkata aku dibuatnya..syok siot..bayangkan suatu ari nnt aku main untuk kedah.ini adalah satu platform untuk aku menunjukkan bakat aku.ini adalah satu mimpi semasa aku kanak2 dahulu.


bersama coach kedah


para pemain dan pengurusan bersama coach azraai

para pemain futsal HKCLK 2009


penyerahan jersi NO 15